Erilaiset lämpöpumput erilaisiin tarpeisiin

 

Erilaisia lämmitysjärjestelmiä ja vaihtoehtoja lämpöpumppuihin löytyy melkein yhtä monta kuin on lämpöpumpun vaativaa kohdettakin. Tietynlainen lämmitysjärjestelmä voi toimia itsessään ratkaisuna lämmittämiseen ja jäähdyttämiseen, mutta tiettyjä lämmitysjärjestelmiä käytetään paljon myös tukemaan olemassa olevia lämmitysratkaisuja.

Tarjoamme monipuolisesti vaihtoehtoja erilaisista ilmalämpöpumpuista, mutta myös ilma-vesilämpöpumpuista sekä maalämpöpumpuista. Me HC-Systemsillä voimme auttaa sinua valitsemaan parhaan mahdollisen ratkaisun tarpeeseesi – oli kyseessä lämmittäminen tai ilmastoinnin jäähdyttäminen. Toimimme huolloissa ja asennuksissa merkkivapaasti, ja valitsemme aina asiakkaalle parhaiten sopivan laitteen ja merkin kartoittamalla huolellisesti asiakkaidemme tarpeet.

Voit hankkia kauttamme useiden eri valmistajien laitteita. Olemme listanneet alle suosituimpia laitteita, joiden ominaisuuksiin voit tutustua tarkemmin alta löytyvistä kuvakorteista. Löydät kortilta laitteen tiedot, kun viet hiiren kuvan päälle. Ole rohkeasti aina meihin yhteydessä ja kysy lisää, jos sinulla on juuri tietynlainen lämmitysjärjestelmä mietinnässä tai haluat kartoittaa, mikä sopisi sinun tilanteeseesi parhaiten.

Oilonin tuoteperheestä löytyy suuri valikoima moneen tarpeeseen sopivia maalämpöpumppuja. Oilonin laitteet ovat kotimaisia ja monipuolisuutensa ansiosta soveltuvat useisiin asennuskohteisiin. CUBE ja ECO laitteista löytyy versioita erilaisiin tarpeisiin – arvostat sitten laitteessasi tehokkuutta, pientä kokoa tai energian säästämistä valitessasi sopivaa maalämpöratkaisua. Kaikkia Oilonin laitteita ohjataan älykkäillä järjestelmillä, joita on helppo käyttää.

Oilon CUBE maalämpöpumppu
Lähes 200-litrainen vesisäiliö
Älykäs ohjaus langattomalla kosketusnäytöllä
Korkeus: 1910 mm
Leveys: 600 mm
Syvyys: 630 mm

Oilon ECO maalämpöpumppu
Kompaktin kokoinen, mutta tehokas ratkaisu
Ei omaa vesisäiliötä – yhdistetään erilliseen varaajaan
Älykäs ohjaus langattomalla kosketusnäytöllä
Korkeus: 638 mm
Leveys: 525 mm
Syvyys: 562 mm

Samsung ClimateHub ilma-vesilämpöpumppu
Valittavana joko 200 tai 260 litrainen vesisäiliö
Älykäs ohjaus Samsung-tilin kautta
Korkeus: 1800 mm
Leveys: 595 mm
Syvyys: Syvyys: 700 mm

Mitsubishi Electric Ecodan ilma-vesilämpöpumppu
Huomioi automaattisesti muutokset rakennuksesi lämmitystarpeessa
Valittavana joko 200 tai 300 litrainen vesivaraaja
Saatavilla langaton kaukosäädin ja WiFi-yhteys lisävarusteena
Korkeus: 1600 mm
Leveys: Leveys: 595 mm
Syvyys: Syvyys 680 mm

Mitsubishi Hydrobox ilma-vesilämpöpumppu
Soveltuu hyvin pieniin ja keskisuuriin kiinteistöihin
Loistava sellaisiin tiloihin, johon ilma-vesilämpöpumpulla tehdään vain osa lämmöstä.
Yhdistetään erilliseen varaajaan

Korkeus: 800 mm
Leveys: 530 mm
Syvyys: 360 mm

Ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumpussa on sisäyksikkö ja ulkoyksikkö. Sen sisäyksikkö on erilainen kuin ilmalämpöpumpussa. Yksikkö on laatikkomainen ja toimii siten, että eli ilma siirtyy laitteeseen, joka lämmittää tai viilentää huoneilmaa sekä vettä. Ilma-vesilämpöpumppu siis kerää lämpöenergiaa ilmasta ja siirtää sitä vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Ilma-vesilämpöpumppu on tehokas ratkaisu, ja se onkin usein kaupunkialueilla parempi vaihtoehto, jos maalämpökaivoja ei saa tai voida porata.

Maalämpöpumppu

Maalämpöpumppu toimii keräämällä maaperään sitoutunutta lämpöä ja siirtää sitä veteen. Maalämmön käyttäminen on ympäristöystävällinen vaihtoehto. Maalämpöpumpun avulla voidaan myös jäähdyttää. Tämä on usein kustannustehokasta ja se on hyvä asia myös maalämpöpumpulle, sillä jäähdytyksestä kerätty lämpö siirtyy takaisin täyttämään lämpökaivoja.
Maalämpöpumpun asennus vaatii toimenpideluvan sekä lämpökaivon porauksen. Kaikki maalämpöasennukset katsotaan tapauskohtaisesti voiko kaivon porata ja onko se kannattavaa. Meidän asiantuntijamme varmistavat aina, että oikea lämpöpumppu tulee valittua oikeaan tarpeeseen.
Sinulla ei tarvitse olla itselläsi valmista ratkaisua lämmitysjärjestelmäsi asennukseen tai huoltoon. Me neuvomme ja autamme sinua valitsemaan!

Ilmalämpöpumput

Ilmalämpöpumpulla onnistuu lämmitys, viilennys ja kosteudenpoisto. Se on monipuolinen valinta lämmitykseen, sillä se sopii useisiin erilaisiin kohteisiin ja säästää lämmityskustannuksissa. Ilmalämpöpumppuja on erilaisia, ja niiden erot perustuvat useimmiten laitteen kokoon ja tehokkuuteen.
Ilmalämpöpumpun toiminta perustuu siihen, että se kerää lämpöä tai viileyttä ilmasta ja siirtää sitä toisen yksikön kautta takaisin ilmaan. Ilmalämpöpumppu ei kuitenkaan riitä yksin lämmittämään, vaan se otetaan usein muiden lämmityskeinojen lisäksi.
Pohditko, minkälainen ilmalämpöpumppu olisi sinun tarpeeseesi sopiva? Me autamme sinua valitsemaan oikean laitteen!
Oletko pohtinut, mitä ilmalämpöpumpun perusasennukseen kuuluu? Jos hankit ilmalämpöpumpun ja asennuksen meiltä, saat asennuksen edulliseen hintaan. Näin me sen teemme:

Ilmalämpöpumpun perusasennus
Kun ostat ilmalämpöpumpun meiltä, saat siihen edullisesti asennuksen mukaan.
Muualta ostetut ilmalämpöpumput asennamme tuntitöinä.
Perusasennukseen kuuluu:
1. 4 M putkiveto ulko- ja sisäyksikön välille.
2. Putkien suojakouru + 1 kpl kourun kulmapaloja.
3. Ulkoyksikön maateline
4. Sisäyksikön kiinnitys.
5. Läpiviennin kevytrakenteisesta seinästä (Ei sisällä kuitenkaan esim. timanttiporausta kiviseinään.)
6. Sähkösyöttö asiakkaan järjestämälle turvakytkimelle tai pistorasialle enintään 5 metriä.
7. Järjestelmän tyhjiöinti.

Haluan HC-Systemsin asiantuntijoilta
ratkaisun omaan tarpeeseeni!

HC-Systems Oy
Kukonkoskenkatu 8
15700 Lahti

Huolto puh.: 03 733 9267
Email: asiakaspalvelu@hcss.fi