Erilaiset lämpöpumput erilaisiin tarpeisiin

 

Lämpöpumppuja ja erilaisia vaihtoehtoja niiden hyödyntämiseen lämmitysjärjestelmänä tai jäähdytystarkoituksessa löytyy melkein yhtä monta kuin on lämpöpumpun vaativaa kohdettakin. Me HC-Systemsillä voimme auttaa sinua valitsemaan parhaan mahdollisen ratkaisun tarpeeseesi. Toimimme huolloissa ja asennuksissa merkkivapaasti, ja valitsemme aina asiakkaalle tarkoitukseen sopivan laitemerkin. Kauttamme on mahdollista ostaa useiden eri valmistajien laitteita. Voit olla meihin yhteydessä ja kysyä lisää, jos sinulla on juuri tietynlainen laite mietinnässä.

Ilmalämpöpumput

Ilmalämpöpumpulla onnistuu lämmitys, viilennys ja kosteudenpoisto. Se on monipuolinen valinta lämmitykseen, sillä se sopii useisiin erilaisiin kohteisiin ja säästää lämmityskuluissa.

Ilmalämpöpumpun toiminta perustuu siihen, että se kerää lämpöä tai viileyttä ilmasta ja siirtää sitä toisen yksikön kautta takaisin ilmaan. Ilmalämpöpumppu ei kuitenkaan riitä yksin lämmittämään, vaan se otetaan usein muiden lämmityskeinojen lisäksi.

Ilmalämpöpumpun perusasennus
Kun ostat ilmalämpöpumpun meiltä, saat siihen edullisesti asennuksen mukaan. Muualta ostetut ilmalämpöpumput asennamme tuntitöinä.
Perusasennukseen kuuluu:
1. 4 M putkiveto ulko- ja sisäyksikön välille.
2. Putkien suojakouru + 1 kpl kourun kulmapaloja.
3. Ulkoyksikön maateline
4. Sisäyksikön kiinnitys.
5. Läpiviennin kevytrakenteisesta seinästä (Ei sisällä kuitenkaan esim. timanttiporausta kiviseinään.)
6. Sähkösyöttö asiakkaan järjestämälle turvakytkimelle tai pistorasialle enintään 5 metriä.
7. Järjestelmän tyhjiöinti.

Ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumpussa sisäyksikkö on erilainen kuin ilmalämpöpumpussa. Yksikkö on laatikkomainen ja toimii siten, että eli ilma siirtyy laitteeseen, joka lämmittää tai viilentää huoneilmaa sekä vettä. Ilma-vesilämpöpumppu siis kerää ilmasta ja siirtää veteen. Ilma-vesilämpöpumppu on tehokas ratkaisu, ja se onkin usein kaupunkialueilla parempi vaihtoehto, jos maalämpökaivoja ei saa tai voida porata.

Maalämpöpumppu

Maalämpöpumppu toimii keräämällä maaperään sitoutunutta lämpöä ja siirtää sitä veteen. Maalämmön käyttäminen on ympäristöystävällinen vaihtoehto. Maalämpöpumpun avulla voidaan myös jäähdyttää. Tämä on usein kustannustehokasta ja se on hyvä asia myös maalämpöpumpulle, sillä jäähdytyksestä kerätty lämpö siirtyy takaisin täyttämään lämpökaivoja.

Maalämpöpumpun asennus vaatii toimenpideluvan sekä lämpökaivon porauksen. Kaikki maalämpöasennukset katsotaan tapauskohtaisesti, voiko kaivon porata ja onko se kannattavaa. Meidän asiantuntijamme varmistavat aina, että oikea lämpöpumppu tulee valittua oikeaan tarpeeseen.

Sinulla ei tarvitse olla itselläsi valmista ratkaisua lämmitysjärjestelmäsi asennukseen tai huoltoon. Me neuvomme ja autamme sinua valitsemaan oikeaan tarpeeseen oikean vaihtoehdon.

Ota yhteyttä!

HC-Systems Oy
Kukonkoskenkatu 8
15700 Lahti

Huolto puh.: 03 733 9267
Email: asiakaspalvelu@hcss.fi