Ilmastoinnin jäähdytys

 

Ilmastoinnin jäähdytystä tarvitaan useissa erilaisissa tiloissa ja tilanteissa. Vaikka ensimmäisenä mieleen saattaa juolahtaa kesäauringon kuumentama koti, tarvitaan jäähdytysratkaisuja ympäri vuoden esimerkiksi teollisuuslaitoksissa, teknologiakeskuksissa sekä esimerkiksi erilaisissa varastoissa ja kylmätiloissa.

Kysy ratkaisua tarpeeseesi

Erilaiset jäähdytyskohteet vaativat erilaisia jäähdytysratkaisuja riippuen ympäröivistä olosuhteista ja vuosittaisesta kuormituksesta. Meiltä saatte aina järkevimmän vaihtoehdon omiin tarpeisiinne. HC-Systems hallitsee ilmastoinnin jäähdytyksen ratkaisut tarpeestasi riippumatta.

Jos valinta mietityttää, tarjoamme myös neuvontaa ja apua. Kerromme mielellämme, minkälainen järjestelmä kohteeseesi sopii, ja kuinka oikea valinta takaa energiaa säästävän ja luotettavan laiteratkaisun.

VRF – Monipuolinen järjestelmä useisiin tarpeisiin

Vrf-lyhenne tulee sanasta Variable Refigerant Flow, ja järjestelmänä se on toimintaperiaatteeltaan lähes samanlainen kuin tavallinen ilmalämpöpumppu. Tavallisesta ilmalämpöpumpusta se eroaa siten, että se on isompi ja järeämpi laite, jossa voi samanaikaisesti toimia monta eri sisäyksikköä. Koska vrf -järjestelmässä voidaan yhteen ulkoyksikköön liittää useita sisäyksiköitä, ne sopivat hyvin suurempien tilojen ilmastoinnin jäähdytys- ja lämmitysratkaisuiksi. Järjestelmät voivat toimia joko ilma- tai vesijäähdytteisellä yksiköllä.

Vrf-järjestelmä on energiatehokkaampi ratkaisu kuin vedenjäähdytin. Yksi syy sille on esimerkiksi se, että järjestelmää voidaan hyödyntää samassa rakennuksessa samanaikaisesti sekä jäähdyttämiseen että lämmittämiseen eri tilojen tarpeesta riippuen. Samanaikainen lämmitys ja jäähdytys onnistuu siten, että laitteessa esimerkiksi jäähdytyksessä poistettu lämpö ohjataan toista kanavaa pitkin suoraan sitä tarvitsevaan tilaan.

Vedenjäähdyttimet

Myös vedenjäähdyttimet ovat yksi tarjoamamme ratkaisu ilmastoinnin jäähdyttämiseen. Vedenjäähdytin on laatikkomainen yksikkö, minkä sisällä on kylmälaite, joka kylmentää vettä. Tämän tekniikan avulla voidaan jäähdyttää esimerkiksi pattereita. Vedenjäähdyttimen yleisimpiä käyttökohteita ovat suuret kiinteistöt ja laitokset, joissa tarvitaan paljon tehoja pelkkään jäähdytykseen.

Ammattilaisemme tekevät aina arvion siitä, milloin vedenjäähdytin on asiakkaalle oikea ratkaisu. Se on käytännössä suunniteltu vain jäähdytystarpeeseen, kuten teollisuuden prosessien jäähdytykseen. Sisätiloissa käytetty vedenjäähdytin toimii pelkällä vedellä.

Kysy lisää ilmastoinnin jäähdytyksestä!

HC-Systems Oy
Kukonkoskenkatu 8
15700 Lahti

Huolto puh.: 03 733 9267
Email: asiakaspalvelu@hcss.fi