HC-Systems yritystarina

HC-Systemsin tarina alkaa jo vuodesta 1994. Kuinka pieni perheyritys on pysynyt nykyisen maailmanmenon tahdissa, mistä HC-Systemsin asiakkaan etua arvostava palveluasenne koostuu, ja mitä arvoja työssä noudatetaan. Lue Päijät-Hämeen monipuolisimman kylmäalan yrityksen tarina ja kuinka se jatkuu vahvana vielä 2020-luvullakin!

HC-Systems

HC-Systems yritystarina

HC-Systemsin tarina alkaa jo vuodesta 1994. Kuinka pieni perheyritys on pysynyt nykyisen maailmanmenon tahdissa, mistä HC-Systemsin asiakkaan etua arvostava palveluasenne koostuu, ja mitä arvoja työssä noudatetaan. Lue Päijät-Hämeen monipuolisimman kylmäalan yrityksen tarina ja kuinka se jatkuu vahvana vielä 2020-luvullakin!

HC-Systems palvelee kaupan, teollisuuden ja julkisten tilojen kylmälaitteiden, ilmastoinnin jäähdytyksen sekä erilaisten lämpöpumppujen ratkaisuissa. Huolehdimme asentajiemme asiantuntijuudesta ja osaamisesta sekä olemme valmiina aina oppimaan uutta alaltamme. Palvelemme niin yritys kuin yksityisasiakkaita ja pääsetkin heti halutessasi lukemaan lisää palveluistamme täältä.

Työtapoihimme ja kulttuuriimme kuuluu kaikkien asiakkaidemme auttaminen ja neuvominen tasavertaisesti. Olemme pieni yritys, jonka arvot kumpuavat toimintavarmuudesta, asiakaslähtöisyydestä ja rehtiydestä. Tarjoamme palvelua aina mutkattomasti ja haluamme olla saavutettavissa asiakkaillemme vuorokauden ympäri.

”Me HC-Systemsillä olemme lähellä asiakasta. Asiakkaiden tyytyväisyys palveluun ja työn laatuun on ensiarvoisen tärkeää.” kertoo HC-Systemsin toimitusjohtaja Henri Rämänen.

Oppipojasta oman yrityksen perustajaksi

HC-Systemsin perustajan Harri Rämäsen isällä Lauri Rämäsellä oli Lahdessa jo 60-luvulla kylmäalan yritys Jäähdytyskoneliike Lahden Huoltokeskus. Harri kasvoi kylmäalan oppeja kuunnellen ja aina toisinaan isänsä yrityksessä apupoikana toimien. Kylmäala oli Harrin mielestä kiehtova ja hän suorittikin alan kurssin oppiakseen myös itse alan ammattilaiseksi. Myös yrittäjyys kulki verissä, sillä Harri ei halunnut tehdä työtä kenellekään toiselle. Oli perustettava oma yritys ja uskottava omiin kykyihin.

HC-Systems syntyi yhdessä yhtiökumppanin, Juha Aitta-Ahon kanssa marraskuussa 1994. Yrityksen nimeksi valikoitui Hot & Cool Systems, eli HC-Systems, sillä Harrin kylmäosaaminen yhdistettynä Juhan sähkö- ja lämminpuolen osaamiseen loi monipuolisen palvelutarjonnan mahdollisuuden. HC-Systems toimi aluksi kahden miehen voimin ja vuosien varrella työntekijöitä on ollut jopa kymmenkunta samaan aikaan. Kehitys on ollut nousujohteinen koko yrityksen olemassaolon ajan, mutta kiihtyvässä kasvussa viimeisen parin vuoden aikana.

Tunteita ja työnsarkaa

Yrityksen ensimmäiseen viralliseen toimintapäivään mahtui valtava tunteiden kirjo. Samana päivänä, kun HC-Systems aloitti virallisesti toimintansa, Harrin isä sai aivoinfarktin ja joutui sairaalaan sekä pitkään kuntoutukseen. Lauri-isän asiakkaita siirtyi heti HC-Systemsin palveltavaksi ja toiminta käynnistyi ikävästä käänteestä huolimatta vauhdikkaasti. Lisäksi samana päivänä syntyi myös Harrin veljenpoika Artturi!

HC-Systemsistä tuli perheyritys vuosia myöhemmin. Harrin poika siirtyi yrityksessä vastuutehtäviin, ja muutamaa vuotta myöhemmin perässä seurasi myös Harrin tytär, joka tuli työskentelemään yrityksen asiakaspalvelussa.

”Perheyritys on hieno asia, sillä luottamus on täysin erilaista, kun kyse on perheestä. Myös panokset ovat kovat – yrityksen menestys on elinehto kaikille perheenjäsenille.” Harri Rämänen, HC-Systemsin perustaja.

Sama palveluasenne, tinkimätön tarkkuus ja asiakaslähtöinen ote ovat vielä tänä päivänäkin HC-Systemsin toiminnan tukipilareita. Vaikka Harri on jäänyt eläkkeelle, ei hän siltikään malta aina pysyä poissa työmaalta. Ellei hän ole asennushommissa, hänet saattaa löytää toisinaan HC-Systemsin toimistolta Lahdesta, osoitteesta Kukonkoskenkatu 8.

HC-Systems vuosina

  • Vuonna 1994 yrityksen perustaminen ja toiminnan aloittaminen kahden miehen voimin.
  • Vuonna 2009 aloitti HC-Systemsin työntekijänä Harrin poika Henri Rämänen.
  • Vuonna 2013 yrityksen perustajajäsen Juha Aitta-Aho jättäytyi sivuun ja Harri jatkoi HC-Systemsin yrittäjänä. Toimitusjohtajana aloitti Harrin hyvä ystävä, Kari Keskinen.
  • Vuonna 2018 Henristä tuli HC-Systemsin osakas.
  • Vuonna 2019 aiemmin toimitusjohtajana työskennellyt Kari Keskinen siirtyi pois HC-Systemsin palveluksesta ja toimitusjohtajan tehtäviin siirtyi Henri Rämänen.
  • Vuonna 2021 Harri jäi eläkkeelle, ja hänen tyttärensä Noora Rämänen tuli työskentelemään HC-Systemsin asiakaspalveluun.
  • Vuonna 2021 HC-Systemsillä työskentelee 8 asentajaa, joista jokainen on monipuolinen alansa huippuosaaja!

Ammattilaiseksi joukkoomme?

HC-Systems on todella monipuolinen kylmäalan yritys, jossa pääsee tekemään usein erilaisia projekteja. Monipuolinen työnkuva sekä antaa paljon, mutta myös vaatii ja haastaa työntekijää. HC-Systemsillä työskentelyssä on etua monipuolisesta osaamisesta, kuten sähkö ja LVI-osaamisesta.

”Kylmämieheltä vaaditaan muun muassa oma-aloitteisuutta, maalaisjärkeä ja ongelmanratkaisukykyä.”
Harri Rämänen, HC-Systemsin perustaja.

HC-Systemsin tavoite on olla tulevaisuudessa mahdollisimman muuntautumiskykyinen ja luoda uudistettua kuvaa koko toimialasta. Olemme muuttaneet läsnäoloamme digitaalisempaan suuntaan ja meidät tavoittaakin nykyisin helposti myös sosiaalisen median kanavista.

Seuraa meitä somekanavissa!

Facebook

Linkedin

TAKAISIN